NHL-spelare från Dalarna

Dalarna är ett stolt hockeylän och trots den ringa befolkningen på 287 000 har det kommit många otroligt skickliga NHL-spelare från Dalarna.

Två som just nu är väldigt stora i NHL just nu är Filip Forsberg och Mattias Ekholm. Filip från Åkerö har gått genom Leksand och Mettias Ekholm från Vikarbyn gick genom Mora.

Numera är de etablerade stjärnor i Nashville Predators som ständigt är med och hotar om Stanley Cup.

Det finns många andra att nämna men en annan intressant spelare från Leksand är Victor Rask som just nu seplar i Minnesota Wild efter att tidigare spenderat många framgångsrika år i Carolina Hurricanes.

Men kanske störst av de alla? Nicklas Lidström är faktiskt född i Avesta även om han sedan gick igenom Västerås innan resan i Detroit Red Wings startade.

Ser vi till framtiden är bröderna Boqvist från Falun spelare som många tror blir riktiga storstjärnor längre fram. Adam Boqvist spelar i London Knights i OHL och draftades i förstarundan av draften 2018 av Chicago Blackhawks.

Hans två år äldre bror Jesper Boqvist draftades i andrarundan 2017 av New Jersey Devils och efter hela 35 poäng säsongen 2018-19 i Brynäs väntas han ta klivet över till NHL inom kort.